Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Το φθινόπωρο έρχεται …τα μαλλιά μας πέφτουν!!!!


Πόσες φορές έχουμε τρομοκρατηθεί βλέποντας τα μαλλιά μας να πέφτουν και να αραιώνουν ιδιαίτερα μετά το καλοκαίρι, με τον ερχομό του φθινόπωρου…
Συνήθως βέβαια αυτή η τριχόπτωση είναι παροδική
Η τριχόπτωση είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα της γυναικείας ομορφιάς που όμως μας φορτώνει με άγχος και ανησυχία.
Εμείς  οι  γυναίκες όμως που τα μαλλιά μας είναι η μισή ομορφιά μας οφείλουμε να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μετριάσουμε το κακό και να σταματήσουμε αυτήν την παροδική και ενοχλητική τριχόπτωση!!
Σύμφωνα με τους δερματολόγους είναι φυσιολογικό να χάνει κάποιος περίπου έως 100 τρίχες τη μέρα κατά της διάρκεια του φθινοπώρου. Αυτό αποτελεί μια φυσική διαδικασία όπως το δέντρο που αυτή την περίοδο χάνει τα φύλλα του!!!
Βέβαια αν παρατηρήσετε ότι αυτή η κατάσταση διατηρηθεί για 2-3 μήνες, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε κάποιον ενδοκρινολόγο ή δερματολόγο.
Τι να κάνετε λοιπόν για να αντιμετωπίσετε την παροδική τριχόπτωση?
1.Ακολουθήστε  μια δυναμωτική αγωγή για τα μαλλιά (χρήση ενός τονωτικού σαμπουάν και κάποιας αγωγής σε αμπούλες ή άλλη μορφή κατά της τριχόπτωσης). 
2.Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή και  βάλτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε λιπαρά οξέα omega 3 και 6,τρόφιμα πλούσια σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες όπως ξηρούς καρπούς κ.α
3. Κοιμηθείτε καλά την νύχτα.
4.Αποφύγετε το  σφιχτό μάζεμα των μαλλιών (αλογοουρά), που ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τις ρίζες. 
5. Και τελευταίο και πιο σημαντικό : Μην αγχώνεστε!!! Ξέρω πολύ δύσκολο στις μέρες μας αλλά το στρες είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες παροδικής τριχόπτωσης . Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι όταν αντλούμε χαρά κάνοντας όλα όσα πραγματικά μας χαροποιούν , τότε βελτιώνεται η υγεία όχι μόνο των μαλλιών μας αλλά, γενικότερα η υγεία του οργανισμού.
Εγώ λοιπόν 2 φορές το χρόνο(φθινόπωρο και άνοιξη) ακολουθώ μία δυναμωτική αγωγή συνήθως με αμπούλες και σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης ..Έχω δοκιμάσει πολλά προϊόντα. Φέτος επέλεξα προϊόντα της Vichy( αμπούλες και σαμπουάν )αφού τα βρήκα σε προσφορά σε ένα site με έκπτωση -30%( είναι λίγο ακριβούτσικα αν τα πάρετε χωρίς έκπτωση) και τα θεωρώ αρκετά καλά. Μετά από  2 εβδομάδες λοιπόν που τα χρησιμοποιώ έχω δει μία ικανοποιητική βελτίωση αφού πλέον δεν πέφτουν τόσες τρίχες στο λούσιμο και όταν τα χτενίζω αλλά έχω δρόμο ακόμα.... Οι συγκεκριμένες αμπούλες έχουν ένα ευχάριστο άρωμα, ουδέτερο θα έλεγα & τις βάζω 3 φορές την εβδομάδα..
Περισσότερα.. όταν η θεραπεία ολοκληρωθεί...





Εσείς ποια προϊόντα για την τριχόπτωση χρησιμοποιείτε???
Περιμένω τα σχόλια σας!!!
Φιλιά πολλά...

6 σχόλια:

  1. πολυ ενδιαφέρον post!!! μπράβο! http://madeofstarsblog.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πραγματικα και μενα μου πεφτουν τουφες σε καθε λουσιμο..μαλλον πρεπει να παρω κι εγω κατι αντιστοιχο :)


    friendsofbeautyland.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι απαραίτητο Φωτεινή μου...αν θέλουμε να χουμε πλούσια μαλλιά..& να είμαστε όμορφες!!!Εμένα έχει ελαττωθεί πολύ η τριχόπτωση ευτυχώς μετά από ένα μήνα θεραπείας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή