Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

Κυτταρίτιδα: Ο εφιάλτης κάθε γυναίκας


Η κυτταρίτιδα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς του γυναικείου σώματος και δυστυχώς δρα χωρίς διακρίσεις. Είναι μια κατάσταση που απασχολεί ακόμα και τις λεπτές γυναίκες και όχι μόνο όσες έχουν κάποια κιλά παραπάνω. Τι είναι, όμως, η κυτταρίτιδα; Η κυτταρίτιδα ορίζεται ως μία ανώμαλη συσσώρευση λίπους σε ορισμένες περιοχές του σώματος. Η συσσώρευση αυτή οφείλεται στην αδυναμία του οργανισμού να μετατρέψει όλο το λίπος σε γλυκόζη κατά τη διαδικασία του καταβολισμού. Με την πάροδο του χρόνου, το μεγάλο απόθεμα λίπους που συγκεντρώνεται δεν αιματώνεται σωστά και έτσι γίνεται ιδιαίτερα δύσκολο στη μετακίνησή του. 
Η κυτταρίτιδα μπορεί να εμφανιστεί σε όλα τα σημεία του σώματος, αλλά τα πιο συνηθισμένα είναι:
 • μηροί
 • γλουτοί
 • εσωτερικό των μπράτσων
 • στομάχι
 • κοιλιά
 • γάμπες
Παράγοντες που δημιουργούν την κυτταρίτιδα
Ø   Καθιστική ζωή,  μειωμένη κίνηση και φυσική δραστηριότητα
Ø  Ορμονικές διαταραχές ( περίοδος εγκυμοσύνης,  πολυκυστικές ωοθήκες, υποθυρεοειδισμός, χρήση αντισυλληπτικών)
Ø  Ύπαρξη παχυσαρκίας και κακής διατροφής
Ø  Κάπνισμα
Ø  Κληρονομικότητα
Ø  Συχνή και υψηλή κατανάλωση αλκοόλ
Ø  Δυσκοιλιότητα
Ø  Το στρες που συνοδεύεται, είτε από κακή κυκλοφορία του αίματος, είτε από κακή ποιότητα διατροφής

       Για να διαπιστώσετε πόση κυτταρίτιδα έχετε, πιέστε το δέρμα του μηρού σας με τα δύο χέρια και θα δείτε ότι αποκτά εμφάνιση φλούδας πορτοκαλιού. Μάλιστα η κυτταρίτιδα διακρίνεται με τέσσερα στάδια

   Στάδια

1.      Στάδιο 0: Όταν η γυναίκα είναι όρθια ή ξαπλωμένη, το δέρμα είναι λείο. Όταν το πιέσει, βλέπει μόνον πτυχές, αλλά όχι κυτταρίτιδα.
2.      Στάδιο 1: Όταν η γυναίκα είναι όρθια ή ξαπλωμένη, το δέρμα είναι λείο. Όταν, όμως, πιέζεται, εμφανίζονται «λακκουβίτσες».
3.      Στάδιο 2: Όταν η γυναίκα είναι ξαπλωμένη, το δέρμα είναι λείο, αλλά όταν στέκεται μοιάζει με την φλούδα του πορτοκαλιού.
4.      Στάδιο 3: Η κυτταρίτιδα είναι εμφανής σε κάθε θέση, με πίεση ή χωρίς.

Επίσης, η κυτταρίτιδα διακρίνεται σε οξεία και βαθεία. Τα συμπτώματα της οξείας είναι ο πόνος, οι συσπάσεις των μυών και οι αναταραχές του λεμφικού υγρού, το οποίο συσσωρεύεται στο συνδετικό ιστό και δημιουργεί πρήξιμο και διήθηση. Η βαθεία κυτταρίτιδα είναι μια αντίδραση άμυνας του συνδετικού ιστού, ο οποίος υπάρχει σε όλες τις περιοχές και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί με πονοκέφαλο.
Συχνά , μπορεί να τύχει και στους άντρες να έχουνε κυτταρίτιδα, αλλά σε μικρότερο βαθμό από τις γυναίκες.  Επίσης, το πιο πιθανό είναι να φαίνεται λιγότερο. Οι γυναίκες έχουνε κυτταρίτιδα λοιπόν, λόγω "διαφορετικής κατασκευής" από τους άντρες. Συγκεκριμένα, αυτό συμβαίνει εξαιτίας των οιστρογόνων.
Τα καλά νέα όμως, είναι ότι υπάρχουν τρόποι να  αμβλύνετε την αντιαισθητική κυτταρίτιδα.

Τρόποι αντιμετώπισης Αύξηση φυσικής δραστηριότητας
 • Άφθονο νερό(το λιγότερο 1 λίτρο)
 • Μείωση ποσότητας καφέ, ζάχαρης και αλκοόλ
 • Περιορισμός καπνίσματος
 • Περιορισμός αλμυρών τροφών και υπερβολικής προσθήκης αλατιού στο φαγητό
 • Μασάζ στις περιοχές που υπάρχει το πρόβλημα με ειδικό σφουγγάρι (λούφα)
 • Κρέμα σύσφιξης
         Προσωπικά αυτό που έκανα αυτό το καλοκαίρι και είδα αποτέλεσμα ήταν πέρα από το ότι σταμάτησα την κατανάλωση ζάχαρης (φυσικά και αναψυκτικών) να αγοράσω ένα σφουγγάρι (λούφα)  για μασάζ στις περιοχές που πάσχουν. Κάθε μέρα για ένα δεκάλεπτο το κάθε πόδι μασάζ με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Επίσης προμηθεύτηκα από φαρμακείο τις αμπούλες της FORTE PHARMA SPECIFIC DRAINEUR CELLULITE. Κάθε μέρα τοποθετούσα μία αμπούλα σε 1.5 λίτρο νερό και το καλό είναι ότι στη διάρκεια της ημέρας έπινα και άλλο νερό οπότε έφτανα τα 2 λίτρα την ημέρα μπορεί και παραπάνω. Τέλος, μετά το μπάνιο μου έβαζα μια κρέμα  κατά της  κυτταρίτιδας τη  CELLULITE GEL-CREAM Q10 της NIVEA. Να σημειώσω ότι είχα δοκιμάσει την άνοιξη την βερμούδα αδυνατίσματος  Garnier Bodytonic. Η αλήθεια είναι ότι με αυτή την βερμούδα δεν είδα καμία διαφορά στην όψη της κυτταρίτιδας(άλλωστε όπως λέγεται τα πολύ στενά ρούχα επιδεινώνουν την κυτταρίτιδα ), αλλά ένιωθα την κοιλιά μου πολύ επίπεδη. Παρακάτω σας δείχνω φωτογραφίες με τα προϊόντα που ανέφερα και περιμένω να ακούσω και από εσάς κορίτσια τη δική σας άποψη για την αποτελεσματικότητα προϊόντων που έχετε δοκιμάσει. 
              Και μην ξεχνάτε μέχρι και τα μοντέλα έχουν κυτταρίτιδα οπότε  DONT PANIC!!!

 
  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου